Hos oss är det lilla enkla något väldigt stort

Fyra små stugor vid Revsundsjön

Turist i Jämtland

Upplev det genuina Jämtlands fäbodar sommartid och vintertidens alla aktiviteter med skidor, skridskor och hundspann. Botanisera bland all härliga restauranger och gör besök hos lokala matproducenter vilka levererar prisbelönta ostar, korvar. Självklart skall du prova en kopp kaffe från Åres kafferosteri gärna tillsammans med praliner från Åres chokladfabrik. Upplev den storslagna naturen till fots eller med båt. Några guldkorn hittar du på sidan och länkar där du kan läsa mer.

Bräcke Turistbyrå

Bräcke Turistbyrå håller lokal mat högt i kurs. Här finns många smakfulla restauranger, matställen och caféer att välja mellan. De flesta med lokala råvaror. Men också spännande kulturutflykter på land som såväl med båt.

Visit Östersund

Östersund med sin fina stadsmiljö kaféer och restauranger ligger vackert vid vattnet. Nationalmuseum Jamtli erbjuder midsommartid festligt firande och året om utställningar. Gör ett besök på Moosegarden där du träffar skogens konung. 

Visit Jämtland

Regionen ligger i södra delen av norra Sverige. De största skidorterna i regionen är Åre, Funäsfjällen och Lofsdalen. Den samiska kulturen, med sin egen historia och traditioner,  Det finns 12 samiska byar och cirka 44 000 renar.

Prova dig fram till din favoritrestaurang!

Att göra ett restaurangbesök skall vara en upplevelse i sig. Garanterat är det du söker hos Tsukasa Takeuchi, som tog det klassiska sushiköket till Sverige och till Östersund. Hit reser besökare från all världens hörn för att smaka mästarens goda rätter. Men det finns också gott om andra restauranger och matställen som serverar menyer med lokala råvaror.

Aktiv fritid och uteliv

Naturupplevelser är det gott om. Fina vandringsleder och fiskemöjligheter sommartid. Vinterlivet erbjuder såklart skidor och skridskor. Här kan du också åka skidor året om !

MidSweden 365 i Bräcke

MidSweden 365 är världens längsta skidtunnel i ett berg. Skidåkningen är en unik upplevelse där banan sträcker sig djupt inne i berget. Banan är kuperad och har två klassiska spår och ett skatespår. Även skidskyttet finns i bergets kammare med sex banor. Anläggningen håller en temperatur på ca fyra minusgrader året om. Foto MidSweden 365

Annorlunda besök och shopping

I närområdet finns möjlighet till annorlunda besöksmål och shopping av lokalt producerade produkter som mat, hantverk och designade kläder. 

Thailändska paviljongen

Magin börjar på en fjärran plats i en annan tid, och för oss till byn Utanede vid Indalsälven i Ragunda kommuns sydöstra del. Här står den, tiotusentals kilometer från sitt ursprungsland, och är den enda kungliga belägen utanför Thailand. Som en exotisk juvel i den jämtländska skogen berättar den historien om en annan tid, och om en av Thailands mest älskade kungar- Välkommen till Chulalongkorn Memorial Pavilion! Foto Privat


Jämtlands vingård/Örtagård Öst

Jämtlands Vingård  hittar du i Bräcke. De tillverkar mjöd, frukt- och bärviner som säljs till restauranger och andra som är innehavare av serveringstillstånd. Tar emot besök på förbeställning. Foto Jämtlands Vingård.

Åre kafferosteri

Det viktigaste för dem är att rosta riktigt bra specialkaffe medan ansvarfull hantering gentemot människorna och moder jord är en självklarhet. Jobbar endast med specialkaffe, de allra bästa kaffe bönorna vad gäller smak och sortering. Rostar och säljer specialkaffe direkt till kund och gäst, via nätbutik, egna kaffebarer, Kabinbaren, Torgbaren och Rosteriet. Besök deras hemsida här. Foto Åre kafferosteri.

Åre chokladfabrik - praliner

Den lilla chokladfabriken i Åre grundades 1991 av de tre vännerna Marina, Eva-Lena och Marie, som började tillverka chokladpraliner i morfars gamla syltkastrull. Vännerna plockade blåbär till blåbärstryffeln, vek strutar och gjorde alla praliner för hand. Läs mer på hemsidan och gör gärna ett besök. Foto Åre chokladfabrik


Moosegarden Östersund

Här får ni möjlighet att mingla med skogens konung. Att följa med på en av våra älgguidningar är en unik upplevelse!  Ni får utöver närkontakt med tama älgar höra spännande och roliga älghistorier. Ni behöver inte boka plats på älgguidningarna sommar 2019. Besök hemsida för att se vilka tider det är visningar. Foto Moosegarden