Hos oss är det lilla enkla något väldigt stort

Fyra små stugor vid Revsundsjön

Upplev den jämtländska vildmarken på egen hand

Aktiv fritid med fiske och vandring

Runt gården finns skogen, sjöarna och ängarna. Vakna av morgonsolens första strålar och ett försiktigt morgondopp. Eller bege dig ut i ottan, på jakt efter storgäddan eller lyssna på vacker fågelsång, när du intar din morgonfrukost. Vandra i vår natur och ta med kameran, för här strövar både älgar och rådjur strax intill. Stanna vid stugan och ta ett bad i vår vedeldade badtunna och njut av stillhet och månskenet över sjön. Du kan också låna några av våra cyklar för att beskåda omgivningarna. Läser du vidare på sidan så hittar du våra förslag, men det finns mer att göra om du stannar en längre tid. Detta hittar du under första rutan nedan.

Turista i närområdet

Besök genuina Jämtlands fäbodar eller varför inte bese den fantastiska Thaipaviljongen. Frossa i god mat, praliner och ostar i närområdet. Skåda älg och åk en tur med ångbåt. Shoppingrundan bjuder hantverk och kläder av bästa slag. 

Bisafari i vår bigård

Nu kan du vara med och få se hur det går till i vår biodling. Skatta honung är en upplevelse och du kan få köpa med dig av vår nyslungade honung hem.

Kanot att hyra

Kanoter finns att hyra. Kontakta oss.

Lär dig baka tunnbröd i stugan

Det jämtländska tunnbrödet är makalöst gott.  Vi erbjuder kurs för minimum 2 personer och max 4 personer. Kurslängd ca 4-6 h. Kostnad 800 kr per deltagare.

Fiskelycka från båt eller brygga

Till Revsundsjön kommer fiskare från hela världen för att fiska grov gädda och abborre. Det finns även sik, röding, öring och harr i vattnen häromkring och Gimån i Stavre är så populär att det är kö till fiskekorten. 

Hyr höskullen för fest

På gården finns en lada med en stor höskulle som numera används som fest och samlingslokal. Vill du ordna fest går det bra att hyra. Vi hjälper till med kontakter till duktiga kockar och serveringspersonal.


Skoter med fika stopp

Här kör du lätt långa sträckor. Du har sjöar och leder att välja på och du kan enkelt starta från gården. Det finns också skoteruthyrning i Bräcke.

Skördetid i täppa och skogsmark

I skogarna hittar du det mesta av Jämtlands bär och svamputbud. Vi visar dig gärna vägen dit. Med både spis och frys i stugorna kan du få med dig skörden hem. Du kan få vara med och skatta gårdens bikupor. 


Fotosafari i skog och mark

Oavsett om du kör bil eller vandrar i skog och mark, är chansen stor att du stöter på vilt eller tamren. Ta gärna med kamera eller ha mobilen med för foto och film. Tagga gärna Hugsnäset eller skicka till oss om vi får ta del av det du sett.

Vintersport med skida och skridsko

Mikkelbacken i Gällö har 125 meters fallhöjd och 5 nedfarter. Större backar backar ligger Bydalsfjällen och Åre fjällen lite drygt två timmar bort. Turskidor eller skridskor på sjön är en mycket avkopplande aktivitet. 


Matsafari hos lokala producenter

I trakterna kring Hugsnäset finns flera osttillverkare. Men du kan även njuta av Pilgrimstads öl, bröd i Revsund och mycket mer. Gör en smakrik turné när du är här. Foto Åsberget.

På medar eller fyrfotingar

Att åka häst och släde är en oförglömlig upplevelse som är få förunnat idag. En tur på Islandshäst kan också vara väldigt uppskattat. Vi förmedlar kontakter och hjälper till att boka. 

Här hittar du mer turistinformation

http://www.jamtli.seBesök turistbyråerna i Bräcke och Östersund om du vill ha tips på fler närliggande äventyr. Länkar hittar du här

www.visitostersund.se
www.bracke.se/turism
www.jamtland.se

Övriga länkar till attraktioner och utflyktsmål hittar du här 

Depå Grande

 Brattbytorpet

Forsaleden

St Olofsleden

Mid Sweden 365

Jamtli

Hugsnäset Semesterstugor & Fiske är finansierat av medel från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling sedan 2007.