Sommar

Fiske

FB_IMG_1433946424724

Till Revsundsjön kommer fiskare från hela världen för att fiska grov gädda och abborre. Det finns även sik, röding, öring och harr i vattnen häromkring och Gimån i Stavre är så populär att det är kö till fiskekorten. 

Svamp och bär I phone 20130311 294

I skogarna hittar du det mesta av Jämtlands bär och svamputbud. Vi visar dig gärna vägen dit. Med både spis och frys i stugorna kan du få med dig skörden hem. 

 

Biodling IMG_0801

Vi har egen biodling och vill du vara med om en surrig aktivitet går det att ordna. Du kan också köpa färdig honung från gården. 

Vandring I phone 20130311 286

Ströva fritt i skogen eller hoppa på Pilgrimsleden mellan Sundsvall och Trondheim som passerar lite söder om Hugsnäset. Vackra Forsaleden ligger vid Pilgrimstad och flera kortare stigar och leder hittar du på vandringskartorna. 

Ridningridning

I Brunflo, på Sörbygården, kan du ge dig ut på islandshästridning. Allt från en timmes hästmys till en heldag ute. 

Mathantverk

I trakterna kring Hugsnäset finns flera osttillverkar. Men du kan även njuta av Pilgrimstads öl, bröd i Revsund och mycket mer. Gör en smakrik turné när du är här. 

Höskullenaktiviteter393

På gården finns en lada med en stor höskulle som numera används som fest och samlingslokal. Vill du ordna fest går det bra att hyra. Vi kan hjälpa till med kontakter till både duktiga kockar och serveringspersonal. 

Kulturrunda

Kyrkor och hembygdsgårdar eller en hel traktorfestival. Keramik och hantverk i massor. Det händer mycket på sommaren och du når det lätt med egen bil. 

Besök turistbyråerna i Bräcke och Östersund om du vill ha tips på fler närliggande äventyr. Eller hitta dina favoriter innan du kommer hit via:

www.visitostersund.se
www.bracke.se/turism
www.jamtland.se

Telefon: 070-329 13 44